måndag 24 november 2008

Planering badrum

...Just nu så är det badrum som är största diskussions ämnet hemma hos oss.

Det svåraste med ett husbygge är nog faktiskt planering av badrummen. Jag har överlåtit inredning av badrummen till min sambo eftersom han jobbar med kakel och klinker. Men får vara med och bestämma lite iaf :) Så svårt måste jag säga.

Har suttit i helgen med Gustavsbergs kataloger men ej funnit nåt. Eftersom hela huset ska gå i gammeldags stil så passar ju inte de här moderna badrums möblerna in + att vi inte är så förtjust i dem. Men tyvärr så är det mest sånt i alla kataloger.

Har hittat mitt dröm badrum faktiskt på Svedbergs för ett tag sen. Blev helt kär i det på en gång. Tyvärr så är man 2 om att ha en vilja och min sambo är inte lika förtjust i detta badrum så jag får avstå och vi får leta vidare....Men visst är det vackert?!

Har lagt in en önskan om ett sådant badkar iallafall och det verkar vara en bra idé tyckte sambon. GLAD!
Så vackert detta badkar måste jag säga..
Då är det bara en fråga gällande badkaret kvar, ska det vara på övervåningen eller undervåningen? Tror egentligen att det är bäst att ha badkaret på nedervåningen då vi ska ha sovrum på övervåningen och man duschar ju oftare än vad man använder badkaret. Har ni något tips på vad som är bäst?
Ja, som sagt vi har en del att planera och inreda. Badrumsskåp, kakel, klinker, handfat m.m. m.m. Spännande att se resultatet när det är klart :)
Igår var vi iväg och hälsa på ett par bekanta som precis byggt klart deras hus. Stort och fint! Kommer bli jätte bra bara allt små plock blivit klart och alla byggsaker tagits ut där ifrån. När jag gick runt där och tittade slog det mig att så här kommer vi få det inom ett halvår också. Allt täckt med byggdamm *pust*. Vi beslutade i bilen när vi var på väg därifrån att vi inte ska ha så bråttom att flytta in utan att allt blir hyfsat klart så vi kan städa allt ordentligt och få bort allt DAMM! Det är lätt värt att vänta någon månad längre att flytta in för att få slippa att få allt ner dammat med byggdamm.
Kändes för övrigt väldigt spännade och pirrade i magen vid tanken att vi också ska få ett helt nytt hus. Vilken känsla!
En ny vecka framför oss, fullbokad kan man säga. Imorgon är det möte med alla hantverkare som ska hjälpa oss med huset. Och på ONSDAG smäller det:
07:00 kommer huset (brädhögen)!!
Jisses så spännande! Kan man verkligen jobba under den här tiden huset byggs, tror nog inte det. Måste nog vara ledig så jag hinner ta kort på minsta lilla spik *skrattar*
Kanske inte, men vi är iallafall ledig på onsdag. Först hus leverans sen kak bak och en sista inhandling av de sista varorna innan våran glögg-kväll ute på Krutbruket på lördag. Bjudit in lite nära & kära och folk som hjälper oss med bygget. Mamma min och jag har alltid haft det som en dröm att ordna en glögg bjudning 1:a advent varje år och i år slog vi till. Så mysigt kommer det bli!
Ha det så bra alla i snö ovädret.
Kramar Maria

3 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Oj oj spännande med allt. Badkaret var superfint. Visst allt damm som blir tär ju för sjutton gubbar. Varje gång vi lagt golv eller slipat så dammsugar jag hela lyan. Men på fredag blir det storstädning.
Jodå fick tag i saffran men var ganska dyr tycker iaf jag. 20kr/påse... Men men smakar det så kostar det :)
Ha det gott, kram

Vita hjärtan sa...

Men så spännande!!! Men som du säger...många beslut som måste tas på en gång. Det måste vara jättesvårt! Jag kan vela hur länge som helst ibland, men ibland vet man direkt hur man vill ha det.....konstigt.

Ha en bra vecka!
Kram Annemari

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad kul att få renovera! Badrum kostar ju en slant så det gäller att planera väl!

Ser fram emot det färdiga resultatet i framtiden:)

Kram Annica