måndag 2 mars 2009

Jaha då var man.......


....ett år äldre!
Helgen bjöd på 2 resturangbesök, Mc-mässa, kalas, bio (Män som hatar kvinnor) & givetvis söndags fruskost framför Wasaloppet. MYS!!
Denna vecka:
* 3 möten på jobbet denna vecka
* Elektrikern börjar med eldragning i huset
* Snickarna fortsätter med panelen
* Trädgårdsmässa i Stockholm på lördag :P
* Kalas igen, vännen Karin fyller år!!!
En mysig vecka till er alla!!!

24 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Grattis i efterskott! Hoppas helgen har varit bra.
Trädgårdsmässa är ju jätte kul att gå på. Vi brukar gå på den i Örebro. Det har jag gjort sen dem började med den där. Får se om vi kommer iväg denna gång.
Hoppas du får en bra start på veckan. Kram

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ja den i sthlm lär ju vara riktigt kul. Jodå min helg har varit väldigt bra :) Lugn och skön vilket var det jag ville. Det behövs för jag sak jobba halva dagen och sen åker jag igen på inventering. Förresten hur var filmen?

VILLA VRÅKEN sa...

Grattis grattis.....Va roligt att gå på trädgårdsmässa!! Var i Stockholm är den? Låter superkul!!

Kram Linda

VILLA VRÅKEN sa...

Ja denna vecka blir det gjutning, vvs gubben kommer och ska lägga golvvärmen sedan är det bara gjutningen kvar! Hoppas på fint väder....Nu ska jag åka och titta på ett oliv träd!! Ha det bäst....
Kramar Linda

Ina sa...

Grattis i efterskott!

//ina

Ina sa...

Hej
Jepp det är mina håriga odågor båda två ...
//ina

Madeleine Berglund sa...

Åååå men gratulerar i efterskott!!! Vad jag tyckte om filmen..hmmm. Den var okej, bra. Ja, alltså det var så stökigt, massa pubertetsfjortisar gjorde så mycket oväsen från sig och det förstörde lite. Vad tyckte du? Jag måste se filmen hemma sen igen i soffan med tända ljus och hemmabiosystem. Kram Madeleine

Maria sa...

Hej Maria,

grattis i efterskott i dubbel bemärkelse!

Då menar jag givetvis att Maria hade namsdag nyss:)

Jag såg direkt efter att jag skrivit här att du visst hade lagt upp planlösningen. Det är jättekul att titta på sådana tycker jag. Jag sitter och funderar på hur jag kan ändra liksom;) Er planlösning ser jättefin ut. Ni kommer att få ett rejält hus!

Berätta gärna sedan hur det går för ditt olivträd. Jag har redan haft ihjäl ett stort fint jag fick i present. Vågar inte riktigt "döda" en till...... men de är ju så vackra!

Ha det gott

Kramar Maria

Maria sa...

Hej igen,

vårt hus är på 163 kvm. Vi är ju i en annan sits än er. Vi "avveklar" familj;) Äldsat dottern har ju redan flyttat och den yngsta är redan 17 år. Vi tänkte väldigt mycket på hur vi ville göra med planlösningen. Det var viktigt för oss med stora umgängesytor för att kunna ha hem ungarna och deras blivande i framtiden. Samtidigt ville vi absolut inte ha ett hus med för många rum. Jag tycker att vi gjorde rätt val nu såhär efter att ha bott in oss i ett halvår.

Vi gjorde mycket själva och jag tillbringade i stort sett hela vår semester på bygget. Det bidrog till att jag hela tiden vartefter vi byggde kom på små saker vi missat innan. Jag visste ju långt innan min man hur det hela skulle vara möblerat ungefär... därför har dörröppningar och kattvindsluckor hamnat preCis perfekt!

Vi är inte helt färdiga ännu. Vi hann med att resa garaget och förrådet men inget mer. Nu återstår att isolera och klä in väggar, måla utvändigt och invändigt. Vi hann med stenläggning och mur också innan vintern kom och har den stora altanen kvar. Den blir på 150 kvm så det kommer att bli spännande med det projektet till våren.

Jag tycker också väldigt mycket om den lantliga stilen. Trots det har vi valt en mer modern stil. Jag är så ombytlig av mig, tänkte att vi börjar med det lite mer avskalde och sedan efterhand mjukar upp det med lite lantliga inslag för att få det hela harmoniskt. Får se hur jag lyckas med det;)

Shit vilken lång kommentar! Känner att jag skulle kunna skriva hur mycket som helst här;)

Måste ha slagit rekord eller nåt;)

Kram Maria

ps. jag har säkert en massa stavfel, men pallar inte kolla igenom. Gör inge va;) ds

Emilias sa...

Hej och GRATTIS :)
Låter som om ni har haft en jättetrevlig helg! Vår helg har varit toppen, i lördags festade vi lite och igår var vi också på mässa, fast villa-mässa! Trevligt!!
I veckan blir det praktik varvat med skola och en del plugg... längtar redan till helgen igen ;) Vad händer hos dig?!
Kramar

Madeleine Berglund sa...

Hej! Ja, precis, man undrar vad dom tänker med. Problemet med fjortisar är väl att dom inte tänker. Jag visste ju från första stund vem mördaren var.. Hade du läst böckerna? Jag älskar Lisbets hämnd, hon är cool! Jag längtar till fortsättningen. Ja, jag ska på mässan i helgen. Du också va? Kram Madeleine

Hanna sa...

Hej Vännen!!
GRATTIS i efterskott!!!!!!!
Blev kalaset lyckat?
Fick du nå kul presenter :D

Ja, lillens operation gick bra... Han va jätteduktig!

Vad kul med trädgårdsmässan!! Glöm för guds skull inte kameran ;D

Ha d gott!
Kramiz

Belfiore sa...

Gratulerar!

Det är verkligen en djungel av expertis och råd man stöter på när man bygger hus. Och precis som när det handlar om bröllop så bverkar det läggas på pengar bara för att det handlar om husbygge...

Vi har fått olika råd när det gäller värme och avfuktare innan isolering och efter isolering och allt möjligt men det löser sig nog... Tar lite längre tid bara.

Jag trivs väldigt bra i håret. Har ju haft så tidigare så det är som att bli 10 år yngre igen ;-) Önsketänkande...

Ha en bra dag!
Kram/Maya

Madeleine Berglund sa...

Ja, vilken hämnd alltså, ajaj. Det kommer mera i resten av böckerna. Hämnden är ljuv...Vore rätt häftigt att känna en Lisbet på riktigt. Tänk vilken information hon skulle kunna bidra med. Oh my god, Mikael Nyqvist är helt galet sexig. Mmm, me like him.. Kistamässan är ny så det är första gången mässan är just där. Förra året var den mässan i sollentuna, då var den helt okej. Jag föredrar mässan i älvsjö, för den är stooooor. Men det är nog jätte bra i Kista tror jag. Ska bli intressant, jag funderar på att köpa fröer..Det kliar i mina odlarfingrar. Ikväll ska jag styrketräna och gå på ett danspass. Jippi! Vad gör du idag? Kram Madeleine

Hanna sa...

Oj, vad mycke bra grejer du fick :D
Blomstermarken tror jag inte jag varit till...
Ja, då har du lite startkapital till trädgården :D
Va filmen bra?

Idag ska vi bara vara hemma... ska sätta om mina pellar hoppas jag :S
Va tvungen o ringa till öron imorse...det rann ur örat på pöjken.
Hade fått order o ringa om det blev så...kunde va inflammation. Men dom trodde d va bara sånt 'som skulle ut'. Så vi slapp göra utflykt till sjukhuset igen!

Kramar!

En Jämtlännings Bekännelser sa...

tja oj va det byggs! jo jag vet att vi borde komma...men så snart det börjar på att lugna sig från nytt jobb o utlandsresa så kanske...miss jo pussar moe

Mrs Krumelur sa...

Grattis i efterskott!

Du har en liten utmaning som väntar, kika in till mig så får du se.

Kram Mrs Krumelur

i Emmas vita hem sa...

Hej! Tack så mkt :) Ert hus kommer att bli underbar vackert. Så spännande att se det växa fram.
Roligt med trädgårsmässa. Känns dock lite avlägset här uppe i snöovädret ;)
Kramar Emma

VILLA VRÅKEN sa...

Hej hej!!

Va händer för er då???
I morgon ska dom gjuta...ÄNTLIGEN!!!! Känns som vi väntat i evigheter!

Kram kram

Madeleine Berglund sa...

Det är lite showdans influerat. Allt från Justin Timberlake till Sean Paul till schlager och lite afro. Härligt, skoj och jobbigt.. Oj jösses, vilken effetkiv dag. Shopping är aldrig fel, himla billiga kläder. Måla säger du, vad duktiga ni är, det kräver ju verkligen tålamod. Jag ska också måla, fast ett skåp. Men det blir i helgen. Ikväll ska jag träna ben, känner mig så duktig. =) Sen är det "Leila på landet", whoohoo!! Man kanske skulle köpa något gott.. Kram Madeleine

Hanna sa...

Gomorron....dag :D
Ja, huvva nu är jag såå less på snön..så jag skulle nästan hellre ha slask :D Ett steg närmare våren iaf ;)

Pojken e inte sjukskriven alls, han hade fått gått på dagis dagen efter... Men nu får han vara hemma när syrran ändå har sportlov :)
Imorse fick jag ställa han i duschen... bajs i byxan!!? Lite rädd att vi åker på magsjukan :S
Peppar, peppar...

Mm, jag har ju varit och yrat runt där i Öret ett antal gånger... bror bodde där förut, o hans ex bor kvar där. Om jag inte minns helt galet så pekade Maria ut nåt blomsterställe där i närheten av Marieberg... Kan det vara samma?
Kul att ni känner dom..ni kanske får en liten rabatt :P

Vet inte vad vi ska hitta på idag... funderade lite på o ta bussen t stan, o gå på Kulturmagasinet...(biblan). Vi får se :)

Ha d gott!
Kramiz

Maria sa...

Hej Maria,

du ställde så många frågor i din senaste kommentar!

Vårt hus är putsat och redan målat i vitt. Däremot har vi panel på garaget och det ska målas i samma kulör som den putsade fasaden nu till våren.

Stor altan.. ja det blir en bjässe på 150 kvm. Den kommer att gå i två etage med två breda trappor. Ska försöka dela upp den i olika "rum" så att det inte blir dansbana. En del blir ett ombonat utespa. En annan en soffdel, en tredja en matplatsdel och sedan vill man ju ha så att man kan ligga och slappa i vilstolar och massor med fina krukor förstås.

Gräsmattan rullade vi ut i höstas. Vi har valt att ha så liten gräsmatta som möjligt. Vi tycker inte om att jobba på tomten. Däremot gillar vi att sita ute och mysa. Vi har inga små barn och inte heller några djur. För oss passar det bra med en lagom tomt med stora uteplatser. Hela framsidan är dock klar. Den är helt stenlagt med mur runt om. Det blir en och annan kruka där med för att "mjuka" upp det hela.

Puh! Hoppas jag fick med alla svar på dina funderingar.

Kram Maria

Hanna sa...

Hello!
Nä, brorsan bor inte kvar i Öret, han bor i Gävle nu. Men hans ex bor kvar. I Tybble.

Jo, nu har han sketet i byxan igen!! FAN! Skulle haft blöjor :S

Jo, jag skulle sååå gärna vilja se Leila på landet!! Men vi har inte tv4+ :( Vet inte hur jag ska lösa det!?

Ha'de! Kram

Maria sa...

Hej igen då... ;-)

Du kan kika på fasadbilder som ligger sorterade under mina etiketter med det fyndiga namnet "Fasaden" om du är nyfiken:)

I helgen ska vi.. hör och häpna äntligen fortsätta med garaget. Vi slutade abrubt månadskiftet aug/sept då vi skulle flytta in och då min mans innebandy coachande satte igång. Sedan dess har det bara väntat på att vi ska få tummen ur...

M