torsdag 12 februari 2009

Utmaning!


Har blivit utmanad av Annika med att visa den 6:e bilden i den 6:e mappen!
Ivrigt letat jag fram 6:e bilden..

Nämen lille vovven & sambon i Askersund i somras, genast kommer en längtan efter sol & värme smygande när jag såg denna bild... Snart så är det dags för sommaren 2009! Nyblivna husägare denna kommande sommar :)

18 kommentarer:

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

God morgon
Vi kommer att ha en enkel dörr. Pardörrar hade ju varit absolut snyggast. Men vi känner att vi måste hålla igen plånboken på vissa saker.

Belfiore sa...

Hallå där!
Härlig bild! Tänk att det snart är vår å sen är det inte långt till sommaren. Jag längtar!
Ja, vi blir grannar med "villa vråken". Deras hus kommer bli superfint så det kommer vara två snygga hus nära varandra!
Du frågade om tillval tidigare och det vi har valt är följande:
-takfönster i badrummet uppe.
-kamin.
-2,60 i takhöjd nere (Hägern har bara 2,40 i ursprungsskick)
-andra ytterdörrar.
-liggande panel.
-golvvärme i badrummet uppe.
-lite köksgrejer samt torktumlare.
-vitmålade lister.
-nått extra fönster tror jag (fast vi har ju flyttat på nästan alla fönster på nedervåningen och bytt storlek och hållt på så det är svårt att veta.)

Sedan har vi själva köpt in centraldammsugare och kommer byta alla lampknappar och uttag till andra än det som följer med.

Vad har ni valt till då?

Ha en trevlig dag!
/m

Vikeskärs hem och vardag sa...

Jag är ledig fram till 14 så jag ska städa lite idag... Hm, syrum om du syr? :) Lekrum till vovven hihi, ett litet bibliotek eller ett rum som du bara kan sitta i och läsa med en fin öronlappsfotölj eller shäslong...
Nu är det frulle dags för mig... Blev en sen idag.
Hoppas du får en bra dag på jobbet :)

Belfiore sa...

Det är ett ganska stort område med nya hus. Det började nog byggas här för 2-3 år sedan ungefär och så har det fyllts på. Vår tomt ligger "längst in" i området och det känns bra. Det blir ingen genomfartstrafik på det sättet vilket är bra med tanke på att vi har en del barn.

Visst hade man kunnat göra tillval i all oändlighet om man haft den budgeten men när allt kommer omkring finns det mycket man kan göra längre fram om man vill. Det rasslar på i kostnad ändå vare sig man vill eller inte...

Kram/m

VILLA VRÅKEN sa...

Hej hej!! Allt går bara bra....Uppdaterar bloggen strax! Ha en bra dag! Kram Linda

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ja ni kommer nog på vad ni ska ha där :) Jo men visst, nya saker i ett nytt hus måste man ju ha :) Det blir ju som en ny start. Hm, jag ska jobba och sen blir det myskväll hemma. Det är ju alla hjärtans dag med, ska ni göra något särskillt?

1+2-barnsmamma Carola sa...

Vad kul att du hade hittat till mig. Kommer definitivt att följa ert husbygge. Älskar hus och inredning, har bara inte så mycket tid över till det. Tills vidare njuter jag av att följa dig och andra i era husbyggen. Underbart att se bilder på vacker inredning och följa era funderingar.

Vikeskärs hem och vardag sa...

Låter som det blir en bra helg. Hm, jag har inte varit inne där på länge. Men jag kan ta en kik idag och se om dem fått in något nytt, det borde dem ha fått. Hus no 4 har ibland en del med. Jag måste kika på Nice på Marieberg till veckan. Hoppas på att hitta något.

Vikeskärs hem och vardag sa...

Mmm det är mycket farligt för plånboken i såna affärer. Ååå Pentik, det är min favvo i Uppsala. Dem brukar ha en hel del fint. Då måste jag kika in där i nästa vecka.
Nja, förr var jag mer i Örebro när jag hade vänner där, bodde jag där några dagar i veckan, men nu kanske det blir en gång i halvåret, men nu när vi får bil blir det garanterat mer. Jag brukar alltid handla sommarblommor på Plantagen, jag längtar till att få köpa hem allt sånt.

petra sa...

Hej!
hittade hit genom Lundins nya hus, som jag oxå hittade till nyligen.

Var tvungen att titta på din blogg för jag skrattade till högt när jag läste om det där med IKEA katalogen om att det kunde lika gärna vara bibeln. För det kunde lika gärna varit jag som skrivit det där, hihih.
Har den oftast med mig på semestern oxå, hihihi. Tänk om det är dåligt väder en liten stund, eller om jag inte somnar direkt. Då är det kul att kunna ta fram och titta lite.

Spännande med husbygge, jag kommer med säkerhet att titta in till dig igen.

ha det bra

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ja får hoppas den är lika bra i Örebro. Nää här finns inte mycket utbud, ända sen man var liten har man åkt till Örebro och handlat :) Gillar inte blommorna lägenheten hehe. Yes, vet vilka stolar du menar och Jula har dem fast i trä, men du kan ju måla dem. Det blir ju billigare och man ser ingen skillnad. Dem kostar 399 :) Kolla på deras hemsida under trädgård och vidare till möbler...

Hanna sa...

Hallo!
Fin bild!!

Jotack, vi e fortfarande förnyld :(

Ja, nästa sommar kanske, kan du iallafall börja planera/plantera i eran trädgård ;)
Ett tips : Planera hur ni ska ha trädgården, innan ni sår gräs överallt! Så ni slipper gräva bort gräsmatta sen ;)

Nu; film :D

Ha d gott!
Kraaaaam Hanna

Madeleine Berglund sa...

Hej på dig! Nämen se så söta dem är, din sambo och vovven. Snygga skor har din karl också, dem skulle min käresta tycka om. Han är helt frälst i det där svartvitrutiga. Funkishus är mer för moderna människor som ser mer till trender än sin personliga stil känns det som. Så otroligt kreativt hämmande. (Nu håller nog många inte med mig). Som sagt tur att inte alla gillar "vår" stil, då skulle det bli slagsmål på loppisar..haha.. Jag såg på det där kulturprogrammet "Sverige" eller vad det nu heter. De intervjuade vår kära vän Kurt Wallander, tänk vilken tur att det blir tolv filmer till. Som den där Carl Jan skulle säga: det måste firas med champagne!!!

Maria ( Idekroken ) sa...

Så koselig bilde! Vi fikk akkurat tlf. i dag, om at vi fikk den båtplassen vi ønsket oss! :) Det går mot vår og sommer...
Klem Maria fra Idekroken

Belfiore sa...

Hej!
Dom mailade oss och frågade om dom fick länka till vår blogg och det var ok tyckte vi. Prata med er säljare så fixar dom säkert det.
Deras nya sida är verkligen ett lyft tycker jag. Det var på tiden att det uppgraderade den lite grann...

Hoppas ni mår bra!
Kram/m

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Hej
Det lutar nog åt att vi kommer att måla huset grått med vita knutar och svarta takplattor.

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Vad kostar det att få pardörrar?

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ramen var svart innan fast skiftade. Var det rätt solstolar på Jula eller hade jag missuppfattat? :) Jaha, ligger erat hus åt Mosås hållet eller ett annat håll? Men tänk en söndag och ni har tråkigt så kan ni ju shoppa istället hihi. Skulle jag se bygget skulle jag bli sjuk av avundsjuka :) Nää inte så farligt, jag brukar unna mina medmänniskor det dem har :) Inte som vissa andra svenskar som blir sur om någon vinner eller får det dem vill ha.