onsdag 11 februari 2009

Planlösning Övervåning

9 kommentarer:

Maya å Freddan sa...

Mmm, det är härligt med många barn!

Vi har ett sovrum nere, där ni har köket. Fast hela allt är spegelvändt. Så vi har kök och vardagsrum ihop på längden kan man säga. Vi fick lov att ändra lite från ursprungsidén med tanke på hur vi ville att groventré och garage skulle ligga mot varandra och pga järnvägen. Det finns planlösning uppe på bloggen i början någonstans.

Men vi hade exakt som ni från början. Jag tycker det är väldigt bra att ha kök och vardagsrum i vinkel så man kan separera rummen om man vill, precis som ni har. Men vi fick kompromissa så då blev det kök och vardagsrum på längden men vi har delat av det med en "köksöbardisk". Och nu när vi har vant oss känns det riktigt bra!

Ha en bra dag!
Kram/m

Hanna sa...

Ser finfint ut!
plats för tre kottar, ser jag :P

Ha en fin dag!
Kraam Hanna

Maya å Freddan sa...

Nu ligger planlösningen uppe som senaste inlägg i bloggen.

Vi har gått från svart trägolv till vitt trägolv och slutat på vitlutat/vitoljat/vaxat trägolv. Man får helt enkelt inse familjens begränsade vilja att städa konstant...

Vårt kök är inte monterat än. Vi längtar dock tills vi får se det i verklighet! Det dröjer nog ett antal veckor dock tills vi är där.

Vilka luckor valde ni till köket?

Maya å Freddan sa...

Ja, det blir likt. Det var så kul att se att ni hade gjort exakt så som vi tänkt från början så det ska bli kul att se ert slutresultat.

Vi var inne på att ha vaxat betonggolv på nedreplan oxå. Det är väldigt snyggt tycker jag men sedan tänkte vi på att saker lätt går sönder om man tappar dom på betong...
Men det är himla snyggt med klinker på stora ytor och lättstädat vilket jag gillar. Om min man var plattsättare hade vi nog kört på det med men nu är han ju inte det tyvär...

Vi ska vanliga släta vita luckor i vårt kök och vita vitvaror. Jag vill ha det så enkelt som möjligt. Men jag vacklar hela tiden mellan det klassiska lantliga och det rena enkla. Men nu blir det det enkla den här gången. Vi satsar dock på att blanda stilar så det inte blir så enformigt i slutändan. Det är viktigt att det känns som vårt hem och inte som en katalogbild. Det återstår att se om det lyckas.

Ni kommer att få superfint tror jag! Ska bli så kul att se.

/m

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Hej igen
Vi ska bygga strax norr om Gävle om allting går som det ska. Jag följer er blogg med spänning, eftersom ni ligger några månader före oss.
Vart bygger ni?

Maya å Freddan sa...

Freddan har varit ute en sväng till huset nu och dom har satt upp ytterpanelen på båda gavlarna och baksidan. Ska lägga upp lite bilder när han kommer hem.

Man vrider och vänder verkligen på allt möjligt när man bygger hus. Det man inte gillade från början kan vara det man har i slutändan. Det är ju verkligen så att det som funkar i en familj inte funkar i en annan. Freddan fick igenom sitt betonggrå klinkers i hallen med hänvisning till våra barns förmåga att dra in en mängd grus och skit jämt (jag ville ha svart), men jag fick igenom min vilja att ha svart klinkers i badrummet med anledning av att jag har mörkt hår och alla hårstrån syns på en gång på ljust klinker. Nu låter det som om vi aldrig städar...

Vad kul att måla! Såg att ni skulle ha ljusgrått hus, vi var inne på det en sväng oxå. Vi får se var vi landar såsmåningom.

Vad har hänt hos er de senaste dagarna då?

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Ja vi har Rottis hane, en Malinois hane och en basenji tik, så det är full fart här hemma. :-)
Vi kommer att välja köket från Ballingslöv som ingår och förmodligen blir det luckan Studio Vit. Vi ska bygga ett dubbel garage till höger om huset. Garaget tänker vi bygga själva förutom grunden. Tillval: Vi kommer att ha längre fönster i vardagsrummet. De som sitter bredvis balkong dörren. Vi ska ha köskö i köket och vi vill ha häll, inbyggnadsmicro och ugn. Eventuellt också svarta vitvaror om budgeten räcker till det. Badrummet uppe blir större. Kakel och klinker i båda badrummen och golvvärme i badrummet uppe samt klinker i hela hallen.
Vilka ändringar och tillval har ni gjort? Hur mycket av hus bygget kommer ni att göra själva?

Vi bygger ett Doppingen hus sa...

Vi kommer också att ha ett takfönster i badrummet uppe. Vi kommer att göra sista snickeri arbetet själva (nr 5) samt måla och tapetsera. Även målningen utomhus kommer vi att göra själva så det blir en hel del.
Trevlig kväll.

Annika sa...

Oj oj, det blir mycket att inreda :) Guud så kul det måste vara.
Har du någon bild av hur det ska se ut? Man brukar ju ha en liten bild iaf :)