onsdag 31 augusti 2011

Jag känner för att skriva av mig. Så det kommer jag att göra nu!

Jag var på Ica Maxi igår för att stor handla.
Gick där med min lilla lista och det slutade med att kundvagnen var smockfull. Alltid lika härligt att få komma hem och fylla på i de tomma skåpen.
Det var näst intill kaos på just denna Ica affär. Självscanningen var urfunktion. Katastrof enligt vissa.
Man blir lite brydd av att folk orkar att hetsa upp sig om nåt så ynkligt att de behövde ställa sig i en vanlig kassa. Några få varor att lägga upp på banden. För att sen som vanligt få ta sin påse full med varor och gå.
Är det nåt fel på en annan som hade en hel smockfull kundvagn att packa upp för registrering men tyckte väl att det inte var hela världen. Varorna måste jag ju få med mig hem. Det tog några extra minuter men vad gör det?!
Det som är ännu mer facinerande är att man tydligen behöver bli otrevlig mot Ica´s personal pga att datatekniken strular? Stressad kan man bli. Även jag. Men att bli sur och otrevlig finns ingen anledning till. De stackarna i personalen gjorde så gott de kunde med att öppna fler kassor och försöka hjälpa oss kunder ut därifrån.

Imorse på väg till apoteket passerade jag en "chikan-kurva + busshållsplats". Med en buss framför mig så fick jag givetvis stanna till för att bussen skulle ta upp passagerare. Kommer jag förbi, var min första tanke. Såg väldigt trångt ut. Jag beslutade att stanna för bussen borde snart vara iväg. Hade ju ingen brådska. Jag kommer nog fram dit jag ska ändå skulle jag tro.
Bilen bakom mig börjar att tuta. Och inte nog med detta så far kvinnan i bilen ut och börjar vinka och härja att det är flera meter tillgodo.
Jag tog mig igenom. Vem vågar stanna när en tokig kvinna står och flaxar utanför fönstret!
Precis när jag passerar bussen, och kvinnan knappt hunnit slå ner baken framför ratten igen så blinkade bussen ut och åkte så fint iväg.
Varför denna stress över 30 sekunder? Mer tid än så tar det knappt för en människa att kliva på bussen. Betala. Och sätta sig.
Jag hoppas kvinnan hann fram till sitt mål trots att jag stod i vägen. Och att jag inte förstörde hela hennes dag!

Summan av detta: Jag uppskattar mitt lugna jag!! Trots att stressen kan påverka mig med, men i riktigt behövliga situationer.

Tack för mig!

21 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Haha folk, jag har lätt för att tappa tålamodet men inte sådär. Då mumlar jag mest inombords och står snällt och väntar.
Men det där med att ta skit för något jag inte kan rå för häner ganska så ofta för mig. Folk är sådana, jobbar man i butik tror dem vi kan göra allt... Du ska veta vad man tänker då i skallen om den personen, så man får bita sig i tungan hihi.

Men hur orkade damen ta sig ur bilen, det räckte inte med att tuta haha... ja jisses, dagens samhälle.

Förresten så blev jag och bror påkörda igår av en kärring. Hon backade rakt på brorsan bil. Jag klev ur skitförbannad och röt ifrån till henne, hennes argument. Jag såg inte, nej nej man ser inte om en bil står precis bakom en annan. Tur i oturen skadade det bara fälgen lite efterom bror precis hade svängt ut med däcket så det tog i.

Jaja, mycket ska man vara med om.

Händer idag då?

Kramen

Vikeskärs hem och vardag sa...

Åå här försöker jag med att städa, plockar och putsar sen dammsuga efter jobbet. Orkar inte nu.

Annars blir det inte mycket här, dragit på mig någon förkylning så soffan ser skön ut ikväll hihi.

kraam

Norr om Köpenhamn sa...

Ett klokt och tänkvärt inlägg! Varför stressa när man kanske bara tjänar några sekunder på det? Varför hetsa upp sig för det lilla? Man gör ju inte bara skit för andra, men också för sig själv. Plötsligt är man arg o sur för ingenting och kanske känner att dagen är förstörd.
Ja, vårt samhälle har verkligen förändrats. Om alla lugnade ner sig lite grann, så skulle det se annorlunda ut och folk skulle vara mycket gladare och kosta på sig ett leende :o)

Så fram för lugna o leende människor!
Hoppas att du o magen har det bra....inte länge kvar nu :o)
Kram
Ulrika

Linda-Villa Skrolycka sa...

Ja du Maria, ibland undrar man hur folk tänker egentligen. Men det är alldeles för vanligt.

Hoppas att du får en fin dag!
kram

Emilias sa...

Väldigt klokt och tänkvärt vännen! Förstår inte varför man ska stressa upp sig såna saker... Mår man bättre av att tjäna några få sekunder/minuter? Eller att skälla på helt oskyldiga personer. Ja jisses... Så tråkigt!

Behåll ditt lugna jag, det mår man bra av :)

Ska bara jobba idag o sen hem o laga mat o baka en äpplepaj :) vad ska du hitta på?

Förlossningsfilmer kan man ju hoppa över. Dumt o skrämma upp sig, man vet ju ändå hur det funkar. Ungen ska ju ut, så är det ju bara. Det kommer gå bra :)

Kramkram

Stina sa...

Ja, nog vinner man på att vara lugn.
Det är nog så mycket stress nuförtiden.
Stina

Lena sa...

Ja, man måste verkligen spara stresstunderna till då de är befogade.
Håller med dej att det är märkligt att folk hetsar upp sig i såna situationer du beskriver, jag blir mest fnissig åt de stackarna som beter sig så!

Kramar till dej!

Lena

Edtiaflicka sa...

Bra gjort! Det är det värsta som finns med stressade människor och stress överhuvudtaget... Jag försöker att tänka på det när även jag ibland drabbas av den!

Kram Ida

skogslunden sa...

Stackars stressade människor. Skönt att kunna ha kvar lugnet, livet blir ju så mycket trevligare då. Men visst, mitt i vardagssnurret kan det ibland vara svårt. Men ingenting blir ju ett dugg bättre av att skrika och vara irriterad.
Kram Jennie

Emilias sa...

Heej
Men, hade inte du huvudvärk här om dagen också? :(

Jag mår bra, sovit gott i natt så det är skönt!!
Händer idag?
Kramar

Emilias sa...

Godmorgon vännen!

Öppning 6:15 på fritids idag = trött ;) men vi spelar spel o jag dricker te. Morgon barnprogram är på, ganska mysigt!

Vad händer hos er i helgen? :) är huvudet bättre idag?
Kraam

Emilias sa...

Hej!
Men usch, då stackare!! Låter absolut som det är spänningar från jobbet... Rikard hade ju himla problem med spänningshuvudvärk ett tag. Linement hjälpte för honom med. Typiskt att man inte får ta det när man är gravid!!
Du får vila vännen, vila vila vila!!

Det gick jättebra att jobba :) Barnen är så himla goa på det där stället. Men var trööött när jag kom hem, skulle bara sova en stund men vaknade en timme och tjugo minuter senare ;) oopps!

Nej nu ska vi sparka igång dagen. Ska ha lite kompisar på middag här ikväll, ska bli kul :)

Ta hand om dig nu vännen!

KRAM

mina finaste. sa...

Oh, jag blir lite uppjagad bara jag tänker på sådana människor du beskriver. Kärleken är ett under av lugn och som tur är har det smittat av sig även på mig...det är faktiskt väldigt sällan 30s gör någon skillnad :D

Massa kram
PS kul med röda bilen!

Liza sa...

Ibland undrar man hur folk tänker, det är ju oftast i dessa ögonblick som olyckor händer...

Vilka fina bilder här under både på dig o magen o den lilla/stora pojken! =)

Ha det bra!

Kram Liza

Carolina sa...

Vi lever i ett överstressat samhälle, allt ska vara tillgängligt 24 h, 7 dagar i veckan. Inte konstigt att folk blir utbrända. Förr hade man en vilodag på söndagar då allt var stängt. Även när jag var liten var det så. Tror att det var bra, för då kunde man inte flänga runt jämt. Tur att man själv klarar av att behålla lugnet, ibland är det dock lite svårt.

Nu har du inte långt kvar innan bebisen kommer, hoppas du mår bra. Ha en fortsatt skön helg, kram Carolina

Emilias sa...

Godmorgon fina du!

Vad skönt att höra att värken är bättre :) perfekt med
En massör på jobbet ju!! Se till att utnyttja det :)

Det har varit en bra helg! Trevligt hos Johanna m familj i fredags, i lördags var vi o kika på tapeter. Men hittade inget direkt, får bli en ny sväng o kika snart. O igår var ci på loppis o söndagamiddag hos Rikard föräldrar, alltid trevligt.

Vad har du hittat på? Har du orkat göra något?
Stor kram

Emilias sa...

Ja jag hittade lite smått o gott :) visar i bloggen nu i början av veckan tänkte jag!

Hur känns nya sängen? :) Är den skön? Skönt ändå att ta det lugnt i helgen, ibland är det precis det man behöver!! Hoppas du känner dig piggare nu i veckan!

Har två dagar i skolan i veckan, vi ska försöka komma igång med vår uppsats jag och Marica. Blir spännande! Annars har jag en vanlig vecka framför, skola och träning typ :) lite plugg...

Vad händer hos dig??
Kramisar

Emilias sa...

Aha okej :)

Vad ska ni hitta på på föräldrarträffen den här veckan då? :) Kul o hämta barnvagnen. Tänk, det är typ bara en månad kvar nu ju :D

Vi hade aldrig gäster... De mådde inge bra så det blev inget. Lite tråkigt! Men kommer ju fler gånger.

Hade ni också sommarvärme igår?
Kramar

Emilias sa...

Du förresten, måste fråga dig en sak om bloggen :) Hur får du din header så bred på höjden?? Jag har letat o försökt o få min bredare men hittar inte hur man gör...
Kramar

Madeleine Berglund sa...

Ååå vet du, när jag kommer till Hälsingland så finns det där lugnet. jag förstår inte det där hetsiga och otrevliga. Fast ibland hamnar man där själv i sinnet åtminstone. För att gorma och ha sig på Icas pesonal, nej si, det gör man bara inte.

jag ska åt en taxichaufför på skarpen en gång inne på ica maxi. han var så förbannat otrevlig mot en ung stackars grabb att jag helt enkelt var tvungen att rycka in. Huva ligen.

Din mage är vacker, Micke är fin i den lilla bilen, hihi.

Ja, visst är kärleken fin, jag håller med dig. :)

Stor kram
Madde

Ord & Känsla sa...

Skulle ha reagerat som du, finns ingen idé till stress i de situtionerna du beskrivit.

Jag var med om en lång väntan i en kö för ca 8 år sedan. Konsum la ner i Kumla och jag stod drygt tre timmar med en femåring och en tre månaders. Det slutade med att jag fick stå där och amma, men det gick det med!!

Kram Helena