onsdag 22 april 2009

Vita, rosa & lila...


...blommor vill jag pryda vår TRÄDGÅRD med!
Planeringen av vår blivande trädgård närmar sig mer & mer
En samling av sten till vår blivande stenmur ligger & väntar på att få muras upp
Planeringen av stenmuren & plattsättningen på framsidan är så gott som färdig
Men så mycket mer återstår!!!

Alla ni mina goa Blogg-vänner som har trädgårds kunskaper & erfarenheter, har ni några råd hur vi bygger upp en snygg & härlig trädgård?


Lavendel är en favorit, så det kommer bli mängder av denna ljuvliga blomma

Kanske lite vita Löjtnans hjärta?

Vita & rosa rosor har jag tänkt mig att ha i överflöd, jätte vackert!

- KRAMAR -

16 kommentarer:

Annika sa...

Tjaaaa... jag tror det var på plantagens hemsida (min nya favobutik) Finns ett program som hlper en planera sin trädgård =)
kramar!

Mitt smultronställe sa...

Idag skall jag möbla min lille Melkers rum, så roligt!!! hoppas bara på att hans pappa kommer hem från jobbet och vill pyssla med spik o skruv. I så fall kommer det ett inlägg om det ikväll. Allt är ljusblått och vitt!!
håller också på att planera trädgård, vi har bara grus sten och lera utanför dörren!!! Lavendel är helt underbart, sniglarna gillar inte det heller!!

Ha en bra onsdag!!

Annika sa...

Hej! jag gör inte så mye...är hos en polera ska snart med tåget te örebro... =) kramar

Madeleine Berglund sa...

Hej! Nej, jag har inte direkt shoppat något på länge..hmm.. Jag köpte en hel del sommarklänningar i London förra året. Till hemmet har det blivit en ny köksmatta som inte varit med på bloggen ännu. Om du ska bygga upp en trädgård tycker jag du ska titta på vad trädgården har för lägen. När och hur mycket sol trädgården får. Sen tycker jag du ska skriva ner vad du vill ha i din trädgård. uteplats, en mysig sittplats för morgonsol, kvällssol för middagar i trädgården. Sedan tycker jag att du ska fundera ut om du till exempel vill kunna avnjuta trädgården inifrån huset. Vill du se rosorna från sovrummet? Eller vill du upptäcka nya rum när du vandrar i trädgården? Mycket att fundera på. :) Nu ska jag köpa glass, min hals är inte att leka med just nu. ajaj.. Kram Madeleine

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej igen!
Du fick många bra tips av Madeleine. Det är mycket att tänka på. Kannske hitta någon bra sida på Internet som ger bra tips. Jag har en del trädgårdsböcker som jag gillar att titta i. Vi har en gammal trädgård med två gamla äppelträd, två plommonträd, ´hallonbuskar och en hel del perenner. Perenner kommer ju varje år vilket är bra. I höstas satte jag fler rosor och två magnoliabuskar. Det ska bli kul när de blommar snart.
Nu ska jag snart börja baka, fyller nämligen år i morgon. Jag måste ha lite att bjuda på...
Ha det gott!
Kram Susanne

Vit som snö sa...

Både lavendel och vita löjtnantshjärtan är stora favoriter. Lavendel är liiite svår häruppe, spännande efter vintern att se hur dom klarat sej. Det ska bli kul att se er mur sen!
Kram Cilla

Nylyckan sa...

Hej! Kul att hitta dig! Såg din blogg via Hwita drömmar och min vän Blåbär och smultronstället tipsade mig om dig. Vilket underbart gammaldags nytt hus. Ett sådant vore en dröm för mig. Är det ett Sjödalshus eller kanske ett Karlsson hus? Ha det så bra. Kram Åsa

Anna-Lena sa...

Hej,

tack för din kommentar på min blogg. Vad roligt det var att hitta till dig. Fick nästan rysningar i kroppen när jag ser att ni håller på att bygga "Doppingen". Vår dröm är nämligen att en dag få bygga "Spoven" från Fiskarheden. I januari var vi så nära att köpa ett "doppinghus" men det blev inte så. Huset var helt underbart men vi ville helst inte byta kommun. När jag ser ert hus ångrar jag mig nästan... Undrar om jag får lägga till dig i min blogglista över inspirerande bloggar? Kommer snart tillbaka och besöker din fina blogg. Kram Anna-Lena

Vikeskärs hem och vardag sa...

Ååå så roligt att föra planera trädgården. Lavendel är ju ett måste :)
Vad sker idag då? Jobbet? Jag har inga planer för dagen förutom att sola :P
Kram

Vikeskärs hem och vardag sa...

Det var värst vad ni har visningar... Men det är ju bra att folk åtminstone är intresserade och kommer.
Ååå dem kläderna måste du visa :) Belv du nöjd med varorna från Nordljus? Jag ska shoppa loss på lördag weiii :)
Idag kommer det nog att bli varmt så härligt att jobba ute då :)
Spännande att se resultatet när ni lagt klinker, ska ni ha golvvärme där? Jag måste ha din adress sen när ni flyttar till huset får då måste det bli inflyttningspresent :)

Vikeskärs hem och vardag sa...

Vad bra och du får visa varorna från Älvas hus sen.
Jaaa vi får fika i sommar :) Ja klinker golv brukar ju kunna vara kalla och golvvärme är ju bra för övrigt med att det stiger, sägs att det är bättre än element så en bra investering.

Jag är ute efter krukor i zink, och lite annats smått och gott hihi. Jaa, ta en dag när du kan så ska jag kolla mitt schema med.
jag är själv i helgen så jag ska njuta lite för mig själv och så ska jag laga en riktigt god middag till pappa och mig.
Ska ni fortsätta med huset i helgen? Hinner ni vila något? Måste ta det lugnt ibland :)

Vikeskärs hem och vardag sa...

Jag missade Leila som vanligt :( Men tur att det finns repris. Var det något gott hon lagade?

Madeleine Berglund sa...

Hej! Jag ligger hemma halvt däckad. Halsen gör ont och jag är jätte hängig, jooobbigt. Men jag ska göra några "måste" saker på datorn och sen lägga mig och sova i några timmar. Jag åt faktiskt vaniljglass med den här jordgubbsfyllningen från GB igår. Fast det blev mest halstabletter. Idag har jag druckit te, det är en skön smärta för halsen, haha.

Ja, jag håller med dig, det blir alldeles för stressigt i Leila på landet. Synd.

Du har mycket att stå i hör jag. Ni är duktiga som jobbar med era ordinarie jobb och sen huset och sen har ni er hund. Jag är imponerad, men jag förstår att ni bara vill flytta in nu nu nu. Vem skulle inte vilja det?!

Är din Micke hantverkare till sitt vanilga yrke? Han verkar ju himla händig som lägger klinker. Själv har jag bara avancerat mig till att lägga klickgolv, alltid något, hihi. Kram Madeleine

Madeleine Berglund sa...

Ps. Jaså du gav Ben & Jerry en blick.. Ja, man kanske skulle prova den ändå, men den är väldigt dyr.. Hmm.. Jag ska ge den en blick i affären nästa gång. Får vi kontakt Ben och jag, då kanske han och sin kompis Jerry får följa med hem..bara kanske... Ds.

Madeleine Berglund sa...

Ja, jag förstår. Vad duktig han är Micke. Du tar över jobbet sen och kommer både pyssla i hemmet och trädgården. Du har målat en hel del förstår jag. Nej, N är på jobbet, han är så duktig och flitig min karl.

Jag läser en gammal ungdomsbok som mamma läst när hon var ung. Lotta böckerna, har du läst dom? Jätte roliga..

Men som sagt, jag sitter och knåpar lite vid datorn, sen ska jag sova, gud vad skönt det ska bli..

Ja, du menar om du vill länka i ett blogginläg? Vi säger att du ska länka mig Mitt hem och jag.
1. Markera namnet Mitt hem och jag.
2.Håll in Ctrl Schift och A.
3. Skriv in bloggadressen i rutan.

Går det att förstå?
Kram Madeleine

Fredrika sa...

hejsan, svejsan. Mitt underbara sköljmedel med lavendeldoft kommer från Durance. Minns inte var jag köpte det för det var ganska länge sedan. Vilken fin torkvinda du beställt - kanske lavendeldoftande tvätt där?/Fredrika